TRANSPORTROBOTAR

Transportrobotar gör ofta produktionen mer effektiv.

Att automatisera interntransporter och lyft hjälper sannolikt er verksamhet. Så kallade kollaborativa transportrobotar, AMR (Autonomous Mobile Robots) finns i olika modeller och utföranden som klarar olika gods, vikter och olika arbetsmiljöer. En AMR kräver inte fasta spår i golvet eller fasta speglar för att navigera till skillnad från en AGV (Automated Guided Vehicle).

Automatisering med transportrobotar

att automatisera interntransporter och lyft hjälper sannolikt er verksamhet. Så kallade kollaborativa transportrobotar, AMR (Autonomous Mobile Robots) finns i olika modeller och utföranden som klarar olika gods, vikter och olika arbetsmiljöer. En AMR kräver inte fasta spår i golvet eller fasta speglar för att navigera till skillnad från en AGV (Automated Guided Vehicle).

Vi erbjuder er transportrobotar från Robotize och Agilox

Dessa robotar är CE-märkta, har öppna interface och kan kommunicera med ert lagerhanteringssystem. Det är enkelt att installera dessa och vi kan oftast göra det helt utan att störa den pågående produktionen i en verksamhet. Ni kan efter att ni är igång själva göra justeringar och också bygga ut det befintliga systemet om det skulle behövas.

Installation av transportrobot

Våra AMR-lösningar kräver inga frästa spår eller speglar för att navigera. De navigerar med hjälp av inbyggda kameror och sensorer efter en karta över rummet som den själv skapat. Kartan över lokalerna skapas genom att köra runt roboten och ’mappa’ lokalen.

Hög säkerhet med AMR

De AMR-robotar vi säljer och installerar ger en säker arbetsmiljö utan de risker konventionella truckar skapar i närheten av människor. De sänker hastigheten, alternativt stannar beroende på omständigheter om hinder upptäcks, vare sig det är människor eller fasta föremål som har placerats i arbetsområdet.

Robotize – prisvärd och driftsäker

Är en Dansk tillverkare av robotar, denna typ av robot kallas av många för ’sköldpadda’ då den tar lasten på ryggen – bara pallen som rör sig och tar således väldigt lite plats och tar sig fram i trånga miljöer. Den lyfter inte från golvet utan jobbar mellan olika stationer vilket av många ses som ergonomiskt fördelaktigt då man får upp pallarna från golvet och på detta sätt får en mer ergonomisk arbetshöjd.

Robotize har en mängd färdiga tillbehör och lösningar med allt från stationer, knappar, sensorer, hissar och rullbanor med mera för enklast möjliga robotintegration.

Med tanke på prisbild och driftsäkerhet är detta oftast första vägen in mot automatiserad pallhantering. Vi på Cobots hjälper er gärna vidare med rådgivning kring hur er verksamhet kan dra nytta av kollaborativa robotar och kan visa exempel på hur vi hjälpt andra att bli mer effektiva genom robotar.

Agilox – inbyggd intelligens

Är en Österrikisk tillverkare av AMR-robotar där man tagit det steget längre och kallar sin truck för IGV (Intelligent Guided Vehicle). Till skillnad från de flesta andra lösningar på marknaden med ett övergripande system har man detta inbyggt i varje Agilox-truck, kallas även svärm-intelligens.

Denna smarta lösning lyfter pallar, hyllor eller vagnar från golvet med gafflar och har inbyggda sensorer för att läsa av vart pallen är vilket betyder att den är väldigt förlåtande om pallen står lite fel.

Man har även en sensor mellan gafflarna för att hantera exempelvis halvpallar på ett exemplariskt sätt.  Vidare har man på Agilox fyra drivenheter och kan köra helt i sidled eller diagonalt vilket tillåter obegränsad rörelsefrihet. Det upplevs som att trucken flyter fram och måste upplevas på riktigt.

Shop transportrobotar

Kort om fördelar med transportrobotar

Att automatisera interntransporter och lyft hjälper sannolikt er verksamhet. Så kallade kollaborativa transportrobotar, AMR (Autonomous Mobile Robots) finns i olika modeller och utföranden som klarar olika gods, vikter och olika arbetsmiljöer.

Öppet interface
Navigerar med kameror
Enkel installation
Säker arbetsmiljö

Kontakta mig