Scape Technologies och Cobots Sweden AB etablerar nytt partnerskap

Scape Technologies har ingått ett nytt partnerskap med Cobots Sweden AB, även känt som ’COBOTS – Den kompletta lösningen för samarbetsapplikationer’. Som en del av detta utökade samarbete har COBOTS lagt en beställning på en SCAPE Mini-Picker-lösning. COBOTS är specialiserade på distribution av kollaborativa robotar och relaterade tillbehör. Med sin omfattande expertis inom robotintegration och automation erbjuder COBOTS värdefull vägledning om hur företag kan utnyttja kollaborativa robotar för optimala resultat. Med huvudkontor i Örebro sträcker sig företagets verksamhet över hela Sverige. ”Scape Technologies är glada att välkomna Cobots Sweden AB bland våra partners. Med COBOTS har vi hittat en strategisk samarbetspartner som kommer att hjälpa oss att befästa vår position på den svenska marknaden och betjäna en bredare spektrum av kunder. Vi förväntar oss ett fruktbart partnerskap som kommer att stärka både Scape Technologies och COBOTS för att effektivt möta kraven inom den expanderande sektorn för processautomation. COBOTS kärnkompetenser stämmer överens med våra Bin-Picking-lösningar på Scape Technologies, särskilt den användarvänliga och intuitiva SCAPE Mini-Picker och SCAPE Easy-Picker-lösningarna. Dessa innovationer ger kollaborativa robotar möjlighet att effektivt och kostnadseffektivt utföra uppgifter som tidigare var utmanande att automatisera”, säger John Espensen, Marknadsförings- och SME-kanalchef på Scape Technologies. Nicklas Jermestam, VD för Cobots Sweden AB, delade också tankar om det nya samarbetet: ”Vi ser ivrigt fram emot ytterligare utveckling av vårt partnerskap med Scape Technologies och möjligheten att erbjuda våra kunder SCAPE Bin-Picking-teknologi. Ur vår synvinkel representerar Scapes flexibla, pålitliga och modulära Bin-Picking-lösningar framtiden inom automatiserad materialhantering.”

COBOTS beställde SCAPE Mini-Picker för ökad effektivitet COBOTS-beställda SCAPE Mini-Picker kombinerar pålitlighet och robusthet från SCAPE high-end Bin-Picking-systemet och den intuitiva funktionen hos SCAPE Easy-Picker-lösningen, tillsammans med den intuitiva funktionaliteten hos SCAPE Easy-Picker-lösningen, samtidigt som fokus ligger på användarvänlighet. Dessa lösningar fungerar med exakt samma programvara som high-end SCAPE Bin-Picking-systemen.

SCAPE Mini-Picker har två gripdon som smidigt kan användas inom en enda applikation, vilket möjliggör stabil och effektiv hantering av olika komponenter. I flera bin-picking-scenarier, särskilt de som kräver precision vid komponentleverans, visar sig inkluderingen av två gripdon vara oumbärlig.

De intuitiva och användarvänliga SCAPE Mini-Picker- och SCAPE Easy-Picker-lösningarna har blivit certifierade enligt Universal Robots UR+ standard. Denna rekommendation garanterar en enkel process för kunder att välja en omfattande och etablerad lösning som omfattar olika komponenter

som finns tillgängliga på UR+ plattformen. Detta gör det möjligt för både nykomlingar och experter att effektivt uppnå sina mål att implementera automationslösningar snabbare.

SCAPES lösning kan hantera alla typer av föremål, objekt och delar av metall, plast eller trä. Kombinationen av SCAPE-programvara, en UR Cobot eller en annan 6-axlad robot och rätt gripverktyg underlättar stabil och effektiv hantering av vilken del som helst. Oavsett om objekten är strukturerade, halvstrukturerade eller slumpmässigt placerade i lådor eller på pallar säkerställer lösningen en kontinuerligt stabil hantering av delar vidare till ytterligare monterings- eller bearbetningslinjer.

Om Scape Technologies

Scape Technologies, grundat 2004, är ett specialiserat robotföretag som har utvecklat den unika bin-picking-lösningen, Scape Bin-Picker.

SCAPE Bin-Picker-systemen säljs i samarbete med systemintegratörer, som är ansvariga för att bygga och driftsätta systemen i kundernas produktionsapparater. I samband med driftsättningen av Bin-Picker-systemen erbjuder företaget flera betalda tjänster som säkrar hög kvalitet och driftsäkerhet för SCAPE-systemet. Scape Technologies har kunder i hela Europa och Kina.

Företagets produktportfölj genomgår snabb expansion, och nyligen har företaget introducerat SCAPE Package-Picker, som adresserar det växande behovet av robotautomatisering av paketsingulering i distributionscenter.

Scape Technologies erbjuder en komplett lösning med fullt integrerade komponenter och programvarumoduler, som tillsammans skapar en sammanhängande och effektiv lösning som kan kopplas direkt till de ledande sexaxlade robotmärkena som används inom branschen – såsom Universal Robots.

Namnet SCAPE är en förkortning av ”Smart Classifier and Pose Estimation”. Scape Technologies A/S är listat på Nasdaq First North Growth Market.

För mer information, vänligen kontakta:

John Espensen

Marknadschef & SME-kanalchef, Scape Technologies A/S

E-post: je@scapetechnologies.com

Telefon: +45 2579 9595